Even bijpraten….. want er zijn volop nieuwe ontwikkelingen bij Talent 010

Het nieuwe jaar 2014 is al weer even gaande en de lente is begonnen. Ondanks een hoge werkeloosheid, zijn er gelukkig ook tekenen van een economische lente. Er wordt weer geïnvesteerd, na een lange periode van terughoudendheid. De afgelopen periode heeft ons de mogelijkheid gegeven ons producten- en dienstenpakket verder uit te bouwen en te versterken.

Door onze gestage groei gaat Talent 010 een unieke stap zetten, namelijk de oprichting van het eerste Portfolio Centrum van Nederland. In dit Portfolio Centrum worden kandidaten met diverse achtergronden, ondersteund bij het in kaart brengen van hun talenten, het opbouwen van hun CV en het samenstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Met behulp van specifieke trainingen, leren onze kandidaten meer over zichzelf, welke kansen zij hebben op de arbeidsmarkt en welke stappen zij kunnen zetten hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Alle kandidaten sluiten hun training af met een persoonlijk loopbaanadvies.

Talent 010 werkt samen met verschillende onderwijsinstellingen en heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het van Dams College dat sinds kort in Rotterdam gestart is in samenwerking met De Nieuwe Kans. Voor het Van Dams College ondersteunen wij 25 jongeren bij de opleiding Mechatronica op MBO 2 of 3 niveau met een Portfoliotraject. In deze training wordt jongeren sociale- en werknemers vaardigheden geleerd en voorbereid op een baan. Met behulp van het digitale ePortfolio, bouwen zij hun CV en een digitaal kwalificatiedossier op waarin zij de bewijzen verzamelen voor hun opleiding. De jongeren sluiten hun opleiding af met een MBO diploma en een betaalde baan. Dit soort versnelde opleidingen blijkt voor veel jongeren een uitgelezen kans, alsnog een diploma te behalen en een leuke baan met toekomst te krijgen. Onderhandelingen met een landelijke groep van opleiders verenigd in ‘de Koepel’ lopen nu, waardoor Talent 010 haar vleugels verder zal uitslaan.

Met Participe in Alphen aan de Rijn gaan wij in april starten met een EVC traject voor 45 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Participe is een moderne en snelgroeiende welzijnsorganisatie in onze regio en ook in Rotterdam hard aan de weg timmert. Participe heeft voor Talent 010 gekozen, door onze praktische aanpak om eerder verworven kwaliteiten door middel van een ePortfolio traject in kaart te brengen en de deelnemers te helpen bij het maximaal benutten van hun talenten.

Talent 010 is druk bezig met de voorbereiding tot de aanvraag voor financiering van een aantal ePortfolio en EVC trajecten. Wij krijgen veel aanvragen voor deze trajecten van kleine organisaties, die voornamelijk door vrijwilligers worden gerund en over beperkte financiële middelen beschikken. Maak je deel uit van zo’n organisatie en zou je jullie vrijwilligers willen ondersteunen in hun professionalisering en deskundigheidsbevordering, neem dan contact met ons op. Ons doel is het opbouwen van een digitaal portfolio en voor wie daar in aanmerking komen, erkenning op basis van EVC certificering op MBO niveau.

Talent 010 heeft haar dienstenpakket onlangs versterkt met de AMN testen. De AMN test wordt door veel ROC’s in Nederland gebruikt en geeft inzicht in de capaciteit en persoonlijkheid van de deelnemers en geeft advies over de gewenste begeleidingstijl. In ons Portfolio Centrum, maar ook op andere locaties kunnen deelnemers deze test maken.

Wilt u meer weten wat Talent 010 kan betekenen voor uw organisatie? Of wilt u meer informatie over onze unieke aanpak en het ePortfolio? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Via de mail: jan.lemmers@talent010.nl of 06-52 44 13 75.

Vriendelijke groet, Anita Kornman, Diana Blejie en Jan Lemmers

Volg ons ook op Twitter: @ePortfolioRdam